Bedrijfsgegevens

Mérieux NutriSciences

MERIEUX NUTRISCIENCE-LOGO

Bezoekadres
Pascalstraat 25
6716 AZ Ede


Tel: 0318- 64 94 44
Fax: 0318- 62 04 09

Op de kaart

Beschrijving

Voedselveiligheid en gezonde voeding zijn grote uitdagingen voor de volksgezondheid die in veel landen zijn vastgelegd in wetgeving en beleid. In de breedste zin betekent het beschermen van de volksgezondheid dat alle producten voor dagelijks gebruik die een risico zouden kunnen vormen voor de gezondheid van mensen, veilig moeten zijn.

In respons op deze uitdaging heeft het Institut Mérieux Mérieux NutriSciences opgezet. Met de overname van het in 1967 opgerichte Silliker heeft Mérieux NutriSciences in 1997 niet alleen 45 jaar ervaring in voedselveiligheid en  kwaliteit in huis gehaald, maar ook het vertrouwen van de voedingsindustrie gewonnen en zijn dienstverlening uitgebreid naar diverse andere sectoren van de industrie: Milieu en Water, Farma en Medical Devices, Persoonlijke Verzorging en Cosmetica, Agrochemicaliën en Consumentengoederen.

Mérieux NutriSciences, met hoofdkantoor in Chicago (USA), is uitgegroeid tot een wereldspeler in 18 landen met meer dan 75 laboratoria. Het bedrijf breidt zijn  aanwezigheid in groeimarkten steeds verder uit, met name in China, Brazilië, Turkije, Zuid-Afrika en India om ook in deze landen aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Overal ter wereld vertrouwen klanten op Mérieux NutriSciences om samen met het bedrijf te werken aan het bevorderen van de volksgezondheid door middel van laboratoriumanalyses, advies, audits, trainingen, contractonderzoek en sensorisch onderzoek.

Als integraal onderdeel van het Institut Mérieux draagt Mérieux NutriSciences bij aan het bevorderen van de wetenschap en het oplossen van problemen van producenten door overal dezelfde hoge kwaliteit te leveren.

 

 

Nieuws over dit bedrijf

  • Silliker opent virologisch lab

    Silliker opent virologisch lab

    CERGY – In het Franse Cergy heeft Silliker een centraal virologisch laboratorium geopend. In het laboratorium in Cergy-Pontoise, ten noordwesten van Parijs, kan getest worden op foodcontaminatie, bijvoorbeeld bij rauwe groenten (salades), fruit (bessen), oesters, verwerkte producten en kruiden en ingrediënten. Risicomanagement Het bedrijf onderstreept… Lees verder →

  • Silliker koopt CRO Biofortis

    Silliker koopt CRO Biofortis

    DOETINCHEM – Silliker heeft CRO Biofortis gekocht. Laatstgenoemd bedrijf doet klinisch onderzoek naar gezondheidseffecten van voeding. Met de acquisitie beweegt Silliker, voorheen voornamelijk actief op gebied van onderzoek, laboratorium(onderzoek), training en advies op gebied van voedselveiligheid, zich richting gezondheid/kwaliteit. Silliker voorziet dat deze markt flink… Lees verder →

Trefwoorden

Merken