Voedselveiligheid en gezonde voeding zijn grote uitdagingen voor de volksgezondheid die in veel landen zijn vastgelegd in wetgeving en beleid. In de breedste zin betekent het beschermen van de volksgezondheid dat alle producten voor dagelijks gebruik die een risico zouden kunnen vormen voor de gezondheid van mensen, veilig moeten zijn.
In respons op deze uitdaging heeft het Institut Mérieux Mérieux NutriSciences opgezet. Met de overname van het in 1967 opgerichte Silliker heeft Mérieux NutriSciences in 1997 niet alleen 45 jaar ervaring in voedselveiligheid en kwaliteit in huis gehaald, maar ook het vertrouwen van de voedingsindustrie gewonnen en zijn dienstverlening uitgebreid naar diverse andere sectoren van de industrie: Milieu en Water, Farma en Medical Devices, Persoonlijke Verzorging en Cosmetica, Agrochemicaliën en Consumentengoederen.
Mérieux NutriSciences, met hoofdkantoor in Chicago (USA), is uitgegroeid tot een wereldspeler in 18 landen met meer dan 75 laboratoria. Het bedrijf breidt zijn aanwezigheid in groeimarkten steeds verder uit, met name in China, Brazilië, Turkije, Zuid-Afrika en India om ook in deze landen aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.
Overal ter wereld vertrouwen klanten op Mérieux NutriSciences om samen met het bedrijf te werken aan het bevorderen van de volksgezondheid door middel van laboratoriumanalyses, advies, audits, trainingen, contractonderzoek en sensorisch onderzoek.
Als integraal onderdeel van het Institut Mérieux draagt Mérieux NutriSciences bij aan het bevorderen van de wetenschap en het oplossen van problemen van producenten door overal dezelfde hoge kwaliteit te leveren.